Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r44127drag/acrm.ro/website/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: Creating default object from empty value in /home3/r44127drag/acrm.ro/website/wp-content/themes/osmosis/includes/framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Top Tendinte in Amenajarea Bucatariei in 2017 | Asociatia Clubul Roman de Mobila

Top Tendinte in Amenajarea Bucatariei in 2017

Top Tendinte in Amenajarea Bucatariei in 2017

Top Tendinte in Amenajarea Bucatariei in 2017

600 402 Asociatia Clubul Roman de Mobila

Stim deja ca bucataria de astazi nu mai este doar un spatiu pentru gatit, ci incorporeaza multiple alte functiuni. Amenajarea de interior dintr-o bucatarie contemporana se aliniaza la stilul de viata si nevoile utilizatorilor, devenind un spatiu care inglobeaza zone diverse si multifunctionale de socializare, relaxare si nu numai. Iata care sunt principalele tendinte in amenajarea de bucatarie in 2017:

1. Solutii Personalizate si Versatile

Designul de interior al bucatariei este privit dintr-o perspectiva tehnica si functionala: planificarea spatiului, pozitionarea corpurilor de mobilier de bucatarie, materialele si finisajele alese, solutiile personalizate de accesorizare si compartimentare, electrocasnicele si nu numai. De la organizatoare compartimentate pentru sertare la sisteme de depozitare si mecanisme de ultima generatie pentru usi, mobilierul de bucatarie modern ofera multiple solutii pentru simplificarea activitatilor desfasurate aici.

La mobilierul de bucatarie italian Varenna by Poliform, de exemplu, sertarele de bucatarie sunt compartimentate inteligent, pentru a pastra obiectele esentiale in ordine si la indemana.

Printre dotarile bucatariilor Varenna se numara sisteme de iluminat interior cu banda LED, cosuri de gunoi metalice pentru reciclarea selectiva (din acelasi finisaj cu interiorul mobilierului), sertare interioare cu compartimente pentru tacamuri sau condimente.

2. Insertii de Sticla

Corpurile superioare pentru depozitare cu usi din sticla transparenta pot fi iluminate cu benzi incorporate de led, devenind vitrine pentru expunerea veselei sau a obiectelor decorative. Sticla folosita pentru corpurile de depozitare poate fi transparenta sau semiopaca, translucida,  cu insertie de plasa metalica.

Usile de sticla cu rama metalica ofera un aspect industrial mobilierului de bucatarie, un stil de amenajare a bucatariei aflat in tendinte in acest an.

3. Stilul Industrial

Combina diferite materiale si stiluri de amenajare a bucatariei – metal si corten (un otel corodat, cu ruginire controlata), lemn recuperat, sticla – efectul rezultat fiind unul nonconformist, eclectic, iesit din tipare.

Mobilierul de bucatarie in stil industrial Factory de la Aster Cucine combina in mod ingenios lemnul vechi, finisajul de tabla de scris, metalul neprelucrat, sticla si tehnologia de ultima generatie, oferind compozitii versatile.

Colectia de mobilier made in Italy Factory pune in valoarea frumusetea trecerii timpului si impactul acestuia asupra diferitelor materiale.

Detaliile industriale lasate la vedere – manere din metal neprelucrat sau imbinari de sudura vizibile – se echilibreaza prin materialele cu care suntem familiari – lemn sau mdf.

4. Accente Metalice

In 2017, tonuri sofisticate de auriu, argintiu, bronz si cupru personalizeaza zona de bucatarie si ii adauga o nota glam. Iata o amenajare din Bucuresti care foloseste mobilierul de bucatarie Factory – nuanta rafinata de cupru apare la o parte din fronturile bucatariei, la insula de bucatarie si la bateria de chiuveta. O parte dintre fronturile bucatariei sunt acoperite cu vopsea pentru tabla de scris, preluand din caracterul dur al spatiului.

5. Culoare in Bucatarie

Sobrietatea care caracterizeaza stilul industrial poate fi diminuata prin insertii de culoare. Bucatariile decorate cu alb, negru sau nuante neutre raman in tendinte, insa in 2017 vom incepe sa vedem mai multa culoare si in amenajarile de bucatarie. Nuante intense de bleumarin sau turcoaz pot fi folosite pentru o parte din corpurile de mobilier, fiind echilibrate cu tonuri neutre de alb, bej sau negru.