S-A INCHEIAT BIFE-SIM 2017!

blog.gelutrade.com

S-A INCHEIAT BIFE-SIM 2017!

S-A INCHEIAT BIFE-SIM 2017!

150 150 Asociatia Clubul Roman de Mobila

Dupa cele 5 zile de targ bilantul nu este tocmai satisfacator pentru expozanti.

E tot mai sigur faptul ca trebuie sa se mai intample doua, trei lucruri pentru ca manifestarea sa isi indeplineasca scopul si pentru expozanti:

– sa se schimbe perioada in care are loc la sfarsit de februarie sau in martie

– organizatorii sa faca eforturi mai mari ca sa aduca o paleta mai larga de expozanti mai ales pe partea de materiale

– sa se tinteasca zona de vizitatori profesionisti pentru a fi prezenti la targ

Poate a venit iarasi vremea ca ACRM intr-un efort conjugat (ca in 2011 cand a salvat BIFE) sa incerce organizarea unor expozitii la Bucuresti care sa puna accent pe calitate si design. Poate mai incercam din nou Biblioteca Nationala. Concurenta stimuleaza.

As vrea sa mai amintesc cateva firme care s-au prezentat bine la targ. Blum e Blum oriunde in lume(apropo, vedeti pagina noastra de facebook – FAN CLUB BLUM). Standurile sale usor sobre, impunatoare arata cam tot ce produce Blum la un nivel de calitate greu de concurat.

Pozitia acordata de organizator nu este prea fericita. Sa duci pe cei trei „grei”: Blum, Hettich, Hafele in capatul halei nu e tocmai in regula.

Hafele a incercat si reusit sa creeze o atmosfera mai calda (la propriu si la figurat). Comanda centralizata a tuturor elementelor electrice oferite pentru casa este clar apreciata de generatia tanara si nu numai. Colectivul a fost pentru multe standuri un exemplu de relationare iar „batranul” Chiriac un adevarat gentleman. Berea si cremwurstii au ajutat atmosfera de sarbatoare care trebuie sa fie la targ.

Nu intamplator am lasat la urma Romvitrine. „Colegii” din ACRM care au citit ceea ce am scris dupa targul din primavara vor intelege…Standul lor a fost impunator si consistent ca intotdeauna. Produsele sunt bune, corect lucrate de calitate ridicata. Au folosit un material inovator, FENIX, care a iesit bine pe bucataria expusa. Pot sa faca orice, bine.

Din punctul meu de vedere mai au de lucrat la comunicare. Care se face greu, cu pauze si cu piedici in timpul anului. Lipsa acestui exercitiu zilnic se vede si la targ.

Spuneam acum doi ani :”viitorul suna bine/pentru Romvitrine!”. Si sunt convins ca asa este. Probabil ca pot scurta mult drumul daca ar fi mai atenti la cele de mai sus. Ce ar fi daca ati incerca o perioada ca „imaginea” brandului sa fie Claudiu? De ce nu un barbat tanar, care este amabil si zambeste continuu cu tot trupul? Si care este singurul care raspunde la comunicare? Romvitrine – Euphoria s-ar vinde dupa parerea mea foarte bine in Germania si Austria unde produsele lor pot sta pe aceeasi pozitie cu ale marilor producatori.

Targul a fost linistit si desi mic a avut lucruri frumoase ici colo. Din pacate multa crispare, lipsa de interes si energie la standurile multor expozanti de mobilier. La materiale in afara celor 3 „mari” nu am avut ce sa vad, iar unii dintre expozanti si-au umplut realmente standurile cu colectivele de oameni din firma, iar produsele – putine si cunoscute nu s-au mai vazut deloc.

Doar la utilaje s-a facut „business to business”, ei sunt prin natura produselor condamnati sa reuseasca.

Targul este o intalnire si o bucurie a celor care lucreaza impreuna pe tot parcursul anului. Nu trebuie sa stai numai cu ochii pe clienti noi – pentru ca oricum nu prea au venit si pentru ca ne cunoastem cam toti intre noi.

Nu trebuie sa fii nici un mare filozof ca sa intelegi ca iti trebuie colaboratorii vechi, oricare si oricum ar fi ei si aici Egger a dat un exemplu de pragmatism, dar si de relationare.

Targul nu isi mai indeplineste menirea si alaturi de el trebuie experimentate si alte mijloace de relationare. Toata lumea isi „masoara” performantele pe Facebook uitand de clienti si furnizori. Targul a fost un canal de marketing direct, facil. Pe orice alt canal trebuie muncit mai mult si mai subtil. Imaginea se construieste greu si se darama usor.