Masa rotunda Romania si Rusia: In cautare de noi formate de cooperare

Masa rotunda Romania si Rusia: In cautare de noi formate de cooperare

Masa rotunda Romania si Rusia: In cautare de noi formate de cooperare

150 150 Asociatia Clubul Roman de Mobila

Cifrele arată că ţara noastră reprezintă destul de mult în cadrul Uniunii Europene ca jucător în industria mobilei, fiind al şaselea exportator de mobilă, al optulea producător şi al treisprezecelea consumator, potrivit preşedintelui Asociaţiei Clubului Român de Mobilă, Iuliu Moldoveanu.

Domnia sa a declarat: „Legat de tradiţionala relaţie din industria de mobilă dintre România-Rusia, cifrele din acest moment arată destul de diferit. Dacă ne uităm la date, în perioada post decembristă, în 1991, din total de export mobilă de 396 milioane de dolari, 12% se exporta în Rusia, undeva la 46 milioane de dolari, în 2017, din totalul exporturilor în valoare de 2,421 miliarde, în Rusia de exportă 15 milioane dolari, adică 0,6%. Este un decalaj imens între ceea ce putem să facem şi unde suntem în acest moment”. Iuliu Moldoveanu a precizat că doreşte să încurajeze modul de lucru între companiile româneşti şi companiile ruse.
„Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a putea duce în continuare această industrie şi aceste produse ale noastre care sunt foarte bune pe o piaţă imensă cum este cea a Rusiei”, a adăugat preşedintele Clubului Român de Mobilă. În plus, potrivit domniei sale, industria noastră de mobilă are un standard al calităţii bun, dar din diverse motive nu este recunoscut în partea estică.

Sursa: Bursa.ro